Eigenaar viswinkel geeft zaak op om Jezus te volgen

"Ik ben een kind van God, Hij zorgt voor mij"

in Geloven

3 jaar geleden zat hij in De Verandering. Nu heeft hij zijn viswinkel gesloten en leeft hij volledig vanuit de wetenschap dat hij Gods kind is en deel van Zijn Koninkrijk. Vol vertrouwen ziet Aart-Gerrit van de Groep zijn toekomst tegemoet.

Een jaar na de opening van zijn viswinkel in Utrecht in 2008 gaat alles mis in het leven van Aart-Gerrit. Hij komt erachter dat zijn vrouw vreemd gaat met zijn zwager. De scheiding duurt bijna twee jaar en ondertussen loopt Aart-Gerrit rond met wraakgevoelens richting zijn ex en zwager. Hij overweegt hen zelfs te vermoorden. Hij worstelt in die tijd ook met drank en drugsgebruik. Dan wordt hij overgehaald om mee te doen aan een Alphacursus. Zelfs tijdens die cursus blijven de haat- en wrokgevoelens hangen. Pas wanneer een medecursist aan hem vraagt “Wat betekent dan de liefde van God voor u?”, worden zijn ogen geopend. Maar zijn haatgevoelens zijn nog niet verdwenen.

Verandering
Een week later, tijdens het afsluitende weekend van de cursus, geeft een spreker na zijn toespraak over de Heilige Geest ruimte voor persoonlijk gebed. Aart-Gerrit bid opnieuw of God de haat uit zijn hart wilde wegnemen. Op dat moment voelt hij dat er een last van hem afvalt. Hij is verlost van de haat en vol van liefde voor God. Een klein wonder voltrekt zich. Hij is in staat om zijn ex en zwager te vergeven. Zijn kinderen herkennen hem bijna niet meer, zo veel is hij veranderd. In 2013 mag hij in het radioprogramma De Verandering zijn verhaal doen.

Viswinkel
Na de scheiding word het steeds moeilijker om de viswinkel draaiende te houden. Financieel is het steeds minder goed houdbaar. Dat is voor Aart-Gerrit het teken van God. Hij moet zijn winkel sluiten en zich volledig op het volgen van Jezus richten. Afgelopen weekend ging zijn winkel dicht. Ook al is hij nu zijn baan kwijt, hij maakt zich geen zorgen over de toekomst. Vol vuur vertelt hij hoe God hem de weg wijst en dat zijn identiteit in Christus ligt. “God zorgt ervoor dat alles goed komt. Iedereen zegt altijd "Ja, maar... je moet dit, je moet dat." Dat is allemaal lariekoek, ik ben een kind van God en Hij zorgt voor mij. Dat zegt Hij zelf." Inmiddels liggen er een aantal klussen voor evangelische projecten, is hij bezig met seminars en cursussen en recent kreeg hij nog spontaan een gift van 600 euro. 

Bronnen: AD Utrecht / CIP / Cvandaag

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons