Door kanker getroffen docent verrast door koor studenten

'Een spontane les in liefde en compassie'

in Geloven

Ben Ellis is docent op een school in Nashville. Hij kan al geruime tijd geen les geven omdat hij getroffen werd door kanker en ziek thuis kwam te zitten. Onverwacht werd hij verrast door zijn studenten. Bekijk hieronder de video.

Ruim 400 studenten van de school waar hij lesgeeft besloten naar zijn huis te rijden om voor hem te zingen. Shannon Lee Seibert, moeder van één van de studenten schrijft: “Onze kinderen zijn dol op Mr. Ellis. Hij gaf hen 2 jaar lang Latijnse les. Eigenlijk zijn we allemaal dol op Mr. Ellis en zijn familie. Hij is een docent zoals eigenlijk iedere docent zou moeten zijn. Een rolmodel. Maar ook een dienaar. Ondanks zijn ziekte blijft Ben vol van hoop en blijdschap”.

Drie studenten hadden onafhankelijk van elkaar het hoofd van de school verteld dat ze graag naar Ben toe wilden om voor hem te zingen. Ze wisten dat Ben van worship-muziek houdt. Het idee vond al snel bijval van de schoolleiding en vele andere studenten die Ben een warm hart toedragen. En dus zijn ze met een aantal bussen vol studenten naar hem toe gereden. 

Leslie Ponder (een collega-docent) schreef: “Sommige studenten zaten midden in de les. Sommigen zaten zelfs midden in een repetitie. Maar iedereen liet alles uit zijn of haar handen vallen voor een veel grotere ‘les’. Een les in liefde en compassie. Om handen en voeten te zijn van het lichaam van Christus."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons