Dochter Billy Graham redde huwelijk

“Betrek Jezus bij je huwelijk”

in Geloven

Anne Graham Lotz, dochter van Billy Graham, redde haar huwelijk nadat de liefde was verdwenen. Dit is hoe God haar daarbij hielp.

Op 18-jarige leeftijd trouwde Anne Graham met Danny Lotz. 10 jaar later hadden ze drie kinderen, Danny was voltijd tandarts en Anne deed vrijwilligerswerk en gaf een wekelijkse Bijbelcursus voor 500 vrouwen. Ze was toen, zonder dat ze het door had, alleen maar bezig met de drukte van alledag. Op een morgen werd Anne wakker en realiseerde ze zich dat de liefde verdwenen was uit haar huwelijk. Ze herinnert zich nog steeds de paniek en het gevoel van gevangen zijn dat ze op dat moment had, terwijl ze tot God om hulp bad. En ze bleef bidden.

“Op een morgen vroeg ik Hem weer hoe ik mijn relatie met Danny kon herstellen. Ik las toen uit 1 Johannes 4 en terwijl ik over het Bijbelgedeelte nadacht, kreeg ik van God te horen wat ik moest doen.” Hij leerde Anne drie basisprincipes over haar liefde voor Danny:

1. Liefde komt van God.

2. Iedereen die in staat is zijn naaste lief te hebben, inclusief zijn of haar partner, is een kind van God.

3. Iedereen die in staat is zijn naaste lief te hebben, zelfs wanneer de liefde verdwenen is, is niet alleen een kind van God maar kent Hem ook.

Anne: “God zei tegen me: 'Als je Danny niet kunt liefhebben, komt dat omdat je Mij niet kent, want Ik ben liefde.' Daarmee gaf Hij me de sleutel om ons huwelijk te veranderen. Ik moest me niet focussen op mijn relatie met Danny, maar op mijn relatie met God. De eerste stap in het opnieuw beginnen is om Jezus binnen je huwelijk uit te nodigen.” Het huwelijk van Anne en Danny was niet van de ene op de andere dag perfect, maar langzamerhand ging het steeds beter. In 2015 overleed Danny na 49 jaar getrouwd te zijn. “Hoewel mijn huwelijk ver van volmaakt was, Gods liefde voor mij en door mij heen voor Danny was zo veel dieper, sterker en constanter dan de liefde die ik van mezelf had.”

Bron: Christian Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons