“De vijand heeft geen gezag meer over mij”

Geloofsgetuigenis van Iraanse geëxecuteerde verspreid via Facebook

in Geloven

Vlak voordat Alireza Asadi geëxecuteerd werd, had hij een telefoongesprek met zijn broer. Hij gaf een getuigenis van zijn geloof.

Vijand
In de gevangenis kwam voor Asadi het besef dat God de ware God is. “Hij was er toen ik Hem nodig had. Hij gaf mij vrede. Ik heb veel vrienden verloren, maar ik weet dat ik in Hem rust vindt. En toen ik de duivel gebood om weg te gaan, zag ik dat hij niet meer dichtbij me durfde komen. De vijand heeft geen gezag meer over mij, de naam van Christus is de naam boven alle namen.” Hij sprak ook met zijn vrienden en andere celgenoten over zijn geloof. “Ik wil jullie vertellen over de beste ervaring die ooit heb meegemaakt. Dat was toen ik Jezus ontmoette. Ik wil jullie niet dwingen, maar leer Hem alsjeblieft kennen. Als je alleen maar 2 zinnen in de Bijbel leest, kun je al niet meer stoppen.”

Vrede
Toen Mohsen hem vroeg hoe het met zijn geestelijke gezondheid was, zei Asadi: “Ik geloof echt dat er een nieuw seizoen voor mij aanbreekt. En dat seizoen is zo veel mooier dan het leven in deze wereld. Ik heb eindelijk vrede.” 

Executie
De Nationale Verzetsraad van Iran (NCRI) meldt dat Asadi één van de 12 gevangenen was die werden geëxecuteerd in de gevangenis van Karaj, ten noordwesten van Teheran. Hij zat samen met 4 van zijn vrienden in een cel. Ahmed Shaheen, speciale rapporteur bij de VN voor mensenrechten in Iran, heeft meerdere malen geprobeerd de executies te stoppen.

Verzoek
De dag voor de executie plaats zou vinden belde Asadi met zijn broer Mohsen. Die plaatste de laatste woorden van Asadi, op verzoek van hem, op Facebook, zodat ze verspreid konden worden. “Alsjeblieft, deel dit zoveel mogelijk als je kunt. Ik heb alles verteld wat ik te zeggen heb.”

Bronnen: Facebook / Christian Today

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons