Dansen met vluchtelingen krijgt vervolg

In meer plaatsen is belangstelling voor dansfeest

in Christelijk Nieuws

Op 13 maart zou er in Veenendaal een dansfeest met vluchtelingen gehouden worden. Na ontvangen dreigementen werd het feest afgelast. Vorige week ging het feest wel door. Inmiddels wordt er aan nieuwe initiatieven gewerkt.

Voor de initiatiefnemers Mirjam van der Vegt en Jurrien ten Brinke was het een forse tegenslag toen het dansfeest met vluchtelingen en Nederlanders, dat op 13 maart gehouden zou worden, moest worden afgelast. Doordat er serieuze bedreigingen bij de organisatie waren binnengekomen, was het niet verantwoord om het feest te laten doorgaan. Toch leidden deze bedreigingen er niet toe dat van het plan werd afgezien.

Na de afgelasting heeft de organisatie niet stilgezeten. De locatie en de datum voor dit feest werden verplaatst. Er werden extra fondsen geworven, waardoor minder draagkrachtige mensen ook konden komen. De groep van 400 vluchtelingen die eerder uitgenodigd werden, ontvingen een nieuwe uitnodiging. Omdat niet alle vluchtelingen het opnieuw aandurfden te komen, werden er ook andere vluchtelingen uitgenodigd.

Het dansfeest “Dansen voor Vrede” vond vorige week donderdag op Landgoed Pauwenhof in Voorthuizen plaats. Het werd een groot succes. Na afloop van het feest maakte een Iraanse vrouw Mirjam duidelijk hoe blij zij zich door het dansfeest voelde: ‘Ik wist niet dat ik mij zo kon voelen. Dat is jarenlang niet gebeurd.’

Vanuit het land ontving de organisatie verschillende uitnodigen om het feest ook in andere plaatsen op te zetten. De initiatiefnemers van Dansen voor Vrede vinden het mooi als Dansen voor Vrede in diverse plaatsen een vervolg krijgt. De organisatie steunt lokale initiatieven die een soortgelijk feest willen organiseren van harte met kennis en ervaring. De stichting Gastgezin voor een Vluchteling geeft graag meer informatie.

Inmiddels is Mirjam van der Vegt met een volgend initiatief bezig: een agendaproject, waar opnieuw vluchtelingen bij betrokken zullen worden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons