Casting Crowns: "Wees geen luie christen"

Casting Crowns brengt nieuw album uit

in Mediatips

“Dit album spoort christenen aan om uit hun comfort zone te stappen.” Mark Hall, leadzanger van de band vertelt over 'The Very Next Thing', het nieuwste album van Casting Crowns.

Mark Hall vecht sinds vorig jaar tegen kanker. Hij gelooft dat het succes van hun muziek komt doordat hun muziek zo persoonlijk is. “Alle nummers zijn ontstaan in onze eigen gemeenten. Elk lied van ons was een bijbelstudie, een moment of een situatie die voortkwam uit ons pastorale werk. De onderwerpen waar we over zingen komen echt uit de wereld om ons heen, uit de realiteit.”

Hij hoopt dat hun nieuwste album The Very Next Thing christenen bemoedigt om uit hun comfort zone te stappen en op zoek te gaan naar Gods plan voor hun leven. “Door de hele Bijbel zien we dat gelovigen in verschillende fasen zitten, maar dat er altijd een volgende stap is. En we moeten die volgende stap ook zetten. De generatie die nu leeft is geweldig, maar kan ook behoorlijk lui zijn.” Hall geeft aan dat veel gelovigen het gevoel hebben dat ze vast zitten en dan maar bij de pakken neer gaan zitten. “Elke persoon in de Bijbel die door Jezus benaderd werd zat in de put, had er een puinhoop van gemaakt. Jezus zei tegen hen ook niet dat ze hun fouten ongedaan moesten maken, want dat is gewoon onmogelijk. Tegen deze personen, waarvan sommigen nog veel erger waren dan wij nu, zei Jezus: ‘Volg mij’. Of je nu twijfelt, kwaad bent of gefaald hebt, je mag Hem volgen.”

Dit is de eerste single van het nieuwe album:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons