Archeologen ontdekten plaats Bijbels gevecht

Vondsten nu zichtbaar voor publiek

in Geloven

In Israël hebben archeologen de plaats gevonden waar David en Goliath tegen elkaar streden. De archeologische schatten uit Khirbet Qeiyafa zijn sinds kort open voor bezichtiging in Jeruzalem.

Archeologen van universiteiten uit Jeruzalem en Tennessee, zijn al 7 jaar bezig met de opgraving in de regio. Nu is er sinds kort een Bijbels Museum geopend in Jeruzalem, zodat bezoekers alle vondsten van de beroemde Bijbelse locatie kunnen bewonderen. Charisma News berichtte dat de stad waarschijnlijk al zo’n 3000 jaar oud is. De stad ligt in de Elah Vallei en heet tegenwoordig Khirbet Qeiyafa.

Sha'arayim
De archeologen zijn er van overtuigd dat de stad genoemd wordt in het Oude Testament. In de tijd van de Bijbel heette de stad Sha’arayim, wat Hebreeuws is voor ‘twee poorten’. Het Bijbelgedeelte waar de stad wordt genoemd is te vinden in 1 Samuël 17:52, “Nu sprongen de Israëlieten en Judeeërs op, hieven de strijdkreet aan en achtervolgden hen tot aan Gat en de poorten van Ekron. De hele weg van Saäraïm tot aan Gat en Ekron lag bezaaid met gesneuvelde Filistijnen.”. Deze tekst volgt direct op het gevecht tussen David en Goliath dat dus bij Saäraïm (of Sha’arayim) plaatsvond.  

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons