Zweedse kerk verspreidt Bijbels met drones in IS-gebied

in Geloven

Een evangelische kerk uit het Zweedse Uppsala wil drones gaan inzetten om bijbels te verspreiden in IS-gebied. Dit doen zij om “de hoop en liefde van het woord van God door te geven in een gebied waar de bezolking zit opgesloten, en waar mensenrechten worden geschonden”, aldus Christian Åkerhielm, een woordvoerder van de kerk.

De drones worden voorzien van kleine elektronische Bijbels ten grootte van een pillendoosje. Duizenden Bijbels kunnen van een schermpje gelezen worden en er zijn geen batterijen voor nodig, zo meldt de Zweedse tv-zender SVT.

De zogenaamde 'Livets Ord (Word of Life)' kerk, wil de drones dit najaar al richting Irak laten vliegen. De drones, die met behulp van een anonieme organisatie worden ingezet, moeten op grote hoogte vliegen zodat zij moeilijk zijn neer te halen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons