'The Story of God' van Morgan Freeman krijgt vervolg

in Christelijk Nieuws

‘The Story of God’, het zesdelige programma van National Geographic, krijgt een vervolg. In het programma reist acteur en presentator Morgan Freeman de hele wereld over, op zoek naar het antwoord op de vraag: “Wie is God”? Het tweede seizoen van de serie wordt begin 2017 verwacht.

'The Story of God' wil kijkers meer inzicht geven in hoe wereldreligies van elkaar verschillen, maar vooral laten zien dat religies nog veel meer overeenkomsten hebben. Voor het meest bekeken programma van National Geographic bezocht de Amerikaanse acteur twintig steden in zeven verschillende landen. “Het was een behoorlijke reis, niet alleen gezien de afstand”, zegt Freeman. 

Zoektocht
Freeman: “Ik heb bijzondere mensen ontmoet, die mijn ogen voor nieuwe ideeën en levensovertuigingen openden. Er zijn echter nog ontzettend veel dingen te leren, dus ik kijk ernaar uit om mijn zoektocht naar de bedoeling van het leven voort te zetten”.

Planetisme
Zelf schaart Freeman zich onder de ‘planetisten’. ”Ondanks onze eindeloze zoektocht naar buitenaards leven, blijven we vooralsnog zonder enig bewijs. Jij en ik zijn dus het enige leven dat er bestaat, hier op deze blauwe knikker ergens in de hoek van een zonnestelsel”, zegt Freeman. “Dat betekent dat het leven hier waardevol is. Dat we het dus moeten beschermen. Goede gedachten, goede woorden en goede daden. Dat is planetisme.”

Leestip: 'Wie is God?'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons