Prachtig beeld van drinkende dieren in 26 uur!

in Geloven

Wat een prachtig beeld: talloze dieren, waaronder olifanten, nijlpaarden, zebra's en gnoes, zoeken de verkoeling op in de Afrikaanse Serengeti (Tanzania). De foto werd samengesteld door fotograaf Stephen Wilkes, die voor de beelden maar liefst 26 uur lang achter een beschutting lag! De foto begint rechts, bij zonsopkomst, en eindigt links in de nacht.

Wilkes schiet gemiddeld zo'n 1.500 foto's per beeld voor zijn 'Day to Night project'. Hij is vervolgens weken bezig met alle beelden te combineren. 

Het plaatje doet denken aan de woorden van Jezus: “Als iemand dorst heeft, laat hij tot Mij komen en drinken”. Het is iets dat we allemaal kennen: dik, dun, wit, zwart, rijk, arm, (olifant of gnoe!), iedereen wordt dorstig en zal moeten drinken om het te lessen. De keuze hierbij is aan ons: waar drinken we van?

Jezus: “Wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden waaruit water opwelt dat eeuwig leven geeft” (Joh. 4:7). Mooie woorden om bij deze zomerse hitte weer eens over na te denken! :-)

Klik hier om de afbeelding te vergroten.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons