Nike strikt 86-jarige non voor sportcampagne

in Christelijk Nieuws

Sportgigant Nike heeft de Amerikaanse zuster Madonna Buder (86) gestrikt voor een nieuwe campagne. ‘Unlimited Youth’ draait om het opzoeken van je persoonlijke grenzen: zuster Buder, die al 45 triatlons op haar naam heeft staan, bleek daarvoor de ideale kandidate!

Voor zuster Buder, ook wel ‘the Iron Nun’ (de ijzeren non) genoemd, begon het allemaal toen ze een priester hoorde vertellen dat joggen goed is voor je lichaam, geest en ziel. Buder besloot daarom te gaan joggen en vestigde op haar 75ste het wereldrecord voor oudste deelneemster aan de Ironman – een triatlon. Inmiddels heeft ze in elf jaar tijd aan 45 triatlons meegedaan.

'Stap in geloof'
Dat is niet altijd even goed verlopen. Zo heeft de zuster meerdere keren iets gebroken. Maar opgeven? Dat nooit. Zuster Buder: “Elke poging is een stap in geloof. Ik vraag God om bescherming. Daarna is het ‘klaar voor de start en gaan!’”

Benieuwd? In dit filmpje zie je zuster Buder in actie!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons