Nieuwe leider Boko Haram: ‘Val christenen aan’

in Christelijk Nieuws

De Nigeriaanse terreurbeweging Boko Haram heeft een nieuwe leider. Dat schreef de Volkskrant op donderdag. Abu Musab al-Barnawi gaf een interview aan geloofsgenoten van IS, die het interview woensdag publiceerde in zijn krant al-Nabaa. De nieuwe leider zegt een einde te willen maken aan aanslagen op moslims en zich te willen richten op christelijke doelwitten.

Volgens Al-Barnawi is er een westerse complot om de regio te 'verchristelijken', onder meer via hulporganisaties. "Ze buiten de ontheemden uit, die lijden in de oorlog die woedt. Ze geven hun eten, onderdak, en verchristelijken vervolgens hun kinderen." Boko Haram zal terugslaan door 'boobytraps te leggen in elke kerk die bereikt kan worden en alle burgers van het kruis vermoorden', aldus al-Barnawi.

Met de benoeming van al-Barnawi lijkt een machtsstrijd binnen Boko Haram die al jaren woedt nu beslecht. In 2012 scheidde een deel van de groep zich af onder de naam Ansaru. De afvalligen waren tegen de willekeurige aanvallen op burgers. Boko Haram voerde de afgelopen jaren vaak aanvallen op moskeeën of drukke markten uit. De slachtoffers waren meestal moslims.

Bron: Volkskrant

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons