Na 70 jaar huwelijk nog steeds verliefd

'Ik heb gebeden en God gaf mij deze vrouw'

in Geloven

Junius en Hattie Puryear (Memphis, Tennessee) hebben onlangs samen een heel bijzondere mijlpaal bereikt: ze zijn 70 jaar getrouwd.

"Wist je zeker dat hij de ware was?" vroeg de verslaggever van WREG aan de bruid, Hattie Puryear. Hattie: "Nou en of! Junius heeft ervoor gebeden. Schat, vertel eens wat jouw gebed toentertijd was!" Junius (96): “Ik was 26 jaar oud toen ik bad: Heer, ik wil graag een vrouw. Een goede vrouw”.
En al snel kwam Hattie op zijn pad. Junius en Hattie hadden hun eerste blind-date in 1946. Vanaf toen waren ze onafscheidelijk. “We hebben niet heel lang verkering gehad", vertelt Hattie (92). "Binnen 6 maanden zijn we getrouwd, en sindsdien zijn we erg gelukkig. Iedereen kent natuurlijk ups en downs in een relatie. We zijn het niet altijd met elkaar eens, maar als we ervoor bidden, dan komt het eigenlijk altijd goed. En we hebben het enorm fijn samen". 

De familie Puryear is sinds hun trouwen lid van de Keel Avenu Baptist Church. Hun geloof speelt een belangrijke rol. Junius: “Geloof in God. Zet Hem op de eerste plaats in je leven, en alles komt goed.”

De kerk heeft een grote rol gespeeld in een speciaal verrassingsdiner dat voor de familie Puryear werd bereid ter ere van hun 70-jarige huwelijksfeest. De voorganger van de kerk vertelt: "Dit bijzondere echtpaar is een inspiratie voor velen. Ze hebben zware tijden doorgemaakt, maar ze hebben het gered samen. Hun advies aan alle echtparen is om altijd respectvol te blijven naar elkaar toe". 

Is het mogelijk om nog steeds verliefd te zijn na 70 jaar huwelijk?
Hattie: "Oh jazeker! Ik denk dat we nu juist nog verliefder zijn dan in het begin. Want liefde groeit. Hoe langer je bij elkaar bent, hoe meer je van elkaar gaat houden".

En zij kunnen het weten… 

Bekijk hier de video.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons