Moslims en christenen samen naar de kerk in Londen

in Christelijk Nieuws

Leiders van de Britse islamitische gemeenschap hebben in Londen uit solidariteit met christenen een kerkdienst bijgewoond. Volgens Christian Today namen de moslims dit besluit naar aanleiding van de recente moord op de oude Franse priester Jacques Hamel.

De kerkdienst werd georganiseerd door het Londense bisdom om aan te tonen dat "alle religies een geest van solidariteit, empathie en waardigheid van het leven" bezitten. Voorganger Alan Green: "We moedigen iedereen aan om op eenzelfde wijze te reageren op gewelddadige provocaties. We moeten niet accepteren dat terroristen en criminelen onze waarden ondermijnen."

Imam Mohammed Amin zag, in verband met een bezoek in Amerika, voor het eerst de gelegenheid om uit solidariteit een kerkdienst bij te wonen. “Ik ben verontwaardigd over de manier waarop bloeddorstige mensen mijn religie kapen om haat en moord te rechtvaardigen”, zegt Amin. “Alle moslims hebben de plicht om zich hiertegen te verzetten."

Beeld: Twitter

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons