Meisje met down op Belle-cover

CU-Kamerlid Carla Dik-Faber onthult nieuwe cover

in Mediatips

Kamerlid Carla Dik-Faber van de Christen-Unie onthult vandaag de nieuwste cover van het tienermeidentijdschrift Belle. Op de voorkant staan vier hele verschillende meiden, waaronder Frouke, een meisje met het syndroom van Down. Hoofdredacteur Eline Hoogenboom: “Iedereen is uniek maar prachtig gemaakt!”

“Wij laten met ons tijdschrift zien dat niet alles om het uiterlijk draait en dat iedereen uniek maar prachtig gemaakt is!” vertelt Eline Hoogenboom. “Jonge meiden zien continu hetzelfde perfecte lijf en gezicht, wat zorgt voor een onrealistisch schoonheidsideaal met grote gevolgen: onzekerheid en eetstress.”

Steeds meer zichzelf
“Het was zo mooi om te zien dat de meiden tijdens de fotoshoot steeds meer zichzelf durven zijn”, blikt Eline terug. “Meiden van deze leeftijd lijken vaak erg op elkaar, apen elkaar veel na en vinden het moeilijk om zichzelf te laten zien. Daarom is dit zo goed voor hun identiteit.”

Frouke was vandaag ook bij de onthulling van de Belle-cover, samen met haar zus Afke (tweede van links op de foto, red.). “Je kon zien dat ze hartstikke trots was. Belle was gister bij veel mensen op de mat gevallen en ze hebben al heel wat verraste reacties gehad.”

Carla Dik-Faber is blij met het initiatief van Belle: “Ik ben heel negatief over het feit dat we naar een samenleving toe gaan waarbij we vóor de geboorte kinderen gaan screenen op voorwaarden. Juist kleur en diversiteit maakt onze samenleving mooi!”

Meer dan waard
Nina, helemaal rechts in beeld, vertelt ook haar verhaal in het tijdschrift. Haar linker arm is niet helemaal heel en in Belle vertelt ze wat dat met haar zelfbeeld doet. “Ook bij haar zie ik dat het een enorme boost geeft”, vertelt Eline. “Vanochtend dacht ik het nog in de auto: al was het alleen maar voor deze vier meiden, het was deze fotoshoot meer dan waard.”

Huis van Belle 
Het tienermeidentijdschrift Belle is onderdeel van Huis van Belle, die naast het tijdschrift een online community heeft en jaarlijks een Belledag organiseert. Huis van Belle wil jonge meiden een veilige plek bieden waar ze zelf hun identiteit kunnen ontdekken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons