Indiase kerk elke dag slachtoffer van terreur

in Christelijk Nieuws

Elke maand vinden meer dan dertig incidenten van antichristelijk geweld plaats. Dat zegt Tomson Thomas van Persecution Reliëf India, volgens Open Doors Nederland. “Er zit een plan en een strategie achter al het geweld”, aldus Thomas. “Radicale hindoegroepen vallen steeds vaker en gewelddadiger christenen aan. Binnen vier dagen waren er drie zware incidenten tegen christenen.”

Zo werden op 17 juli drie christenen door tientallen radicale hindoes overvallen. Vader en zoon Patel en hun vriend Vishwakarma hadden achteraf medische zorg nodig en hun huizen werden geplunderd.

Sangeeta Siri (14) werd op 22 juli verkracht en vermoord. Ze was ex-hindoe en stond onder grote druk om weer hindoe te worden.

Ook werden een pastor en een gemeentelid op 21 juli slachtoffer van het geweld. Hindoes sleurden hen uit een gebedsbijeenkomst, bonden hen vast aan een boom, sloegen hen met stokken en beschuldigden hen van het bekeren van hindoes. De volgende dag arriveerde de politie. Ze beschuldigden christenen ervan de gevoelens van hindoes te hebben gekwetst.

Het signaal van Thomas is een bevestiging van eerdere berichten via Open Doors en andere organisaties dat Indiase christenen dagelijks om hun geloof worden vervolgd.

Bron: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons