‘Ik heb de dood 2 keer in de ogen gekeken’

Kan een kleine baby zijn leven redden?

in Mediatips

Nadat Janwillem de Hoop is afgekickt van zijn drugsverslaving, trouwt hij met de liefde van zijn leven. Hij kan zijn geluk niet op, maar al snel slaat het noodlot opnieuw toe…

Wat doe je als je moeder verslaafd is aan de medicijnen en je vader als vertegenwoordiger altijd onderweg is? Dan zoek je je heil op straat en kom je met foute vrienden in aanraking. Al snel raakt Janwillem de Hoop (49) uit Waalwijk betrokken bij allerlei vormen van criminaliteit. Hij raakt verslaafd aan heroïne. Zelfs zijn vrienden van de straat herkennen hem niet meer, zo slecht ziet hij eruit.

Geluk
Het gaat bergafwaarts met Janwillem, maar een voormalig drugsverslaafde verandert zijn leven: hij neemt Janwillem in huis. Via opvangcentrum De Hoop kickt Janwillem niet alleen af, hij leert er ook God kennen. Hij kan zijn geluk niet op als hij twee jaar later met zijn jeugdliefde Ymke trouwt.

Leukemie
Maar al tijdens hun huwelijksreis blijkt dat Janwillem ernstig ziek is. Het begin van een ellendige periode. Na een jaar van medische onderzoeken luidt het vonnis: Janwillem lijdt aan een dodelijke vorm van leukemie, hij heeft nog maar drie jaar te leven.

Alleen een beenmergdonor kan zijn leven redden, maar helaas is nergens een geschikte donor te vinden. Janwillem is ten einde raad en roept het uit naar God. Niets lijkt te helpen. Dan raakt Ymke zwanger van hun eerste kindje. Als hun dochtertje geboren wordt, groeit de hoop dat deze kleine baby zijn leven kan redden…

Het hele verhaal zien? Bekijk De Verandering op zaterdag 27 augustus om 18.37 uur NPO2.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons