'God inspireerde mij om haar te helpen'

Sportiviteit belangrijker dan goud

in Christelijk Nieuws

Een bijzonder moment in het olympisch stadion: Nikki Hamblin (Nieuw-Zeeland) en Abbey D'Agostino (Verenigde Staten) kwamen samen behoorlijk hard ten val tijdens de 'heat' van de 5000 meter voor vrouwen.

Nikki struikelde en viel hard op de grond. Abbey kon haar niet meer ontwijken en kwam ook ten val op de atletiekbaan. In plaats van snel op te staan en door te rennen, hielp Abbey de huilende Nikki omhoog. De atlete uit Nieuw-Zeeland was bij haar val op meerdere plaatsen geblesseerd geraakt. 

Abbey: “We moesten nog ongeveer 2000 meter rennen. Ik zat goed in de race. Mijn focus lag echt op de laatste sprint. Ineens lag er een vrouw voor me op de atletiekbaan. Ik struikelde over haar en viel ook op de grond. Hoewel ik instinctief reageerde en haar te hulp schoot, geloof ik dat God mij op dat moment inspireerde om niet door te rennen. Maar om te stoppen en haar direct te hulp te schieten. Ik realiseerde me ineens dat mijn aanwezigheid in Rio niet alleen ging om mijzelf of om mijn eigen prestatie.
Toen Nikki opstond en we samen verder gingen wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt om te stoppen."

Tekst loopt door onder cartoon

Nikki kon niet geloven dat Abbey, die zelf ook hard was gevallen, haar overeind hielp. "Opeens was er een hand op mijn schouder en zei ze: sta op. Dit zijn de Olympische Spelen, we moeten finishen. En ik dacht ja, inderdaad. We moeten finishen. Ik realiseerde me niet eens goed dat we echt verder renden. Maar toen ik omkeek, rende ze achter mij over de finish. En ik dacht: Wow!”

Beide atleten hadden uiteindelijk de finish bereikt: Nikki werd 15de met een tijd van 16:43.61 en Abbey finishte als 16de, op 17:10.02. Allebei ver achter de winnaar Almaz Ayana uit Ethopie, die na 15:04.35 de eindstreep als eerste bereikte. 

Nikki: "Ik zal dit moment nooit vergeten. Als iemand mij vraagt naar het meest bijzondere moment in mijn leven, dan zal ik dit verhaal vertellen".

Bron: NOS/Independent.co

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons