Family Care gaat verder als Chris en Voorkom!

in Christelijk Nieuws

Stichting Family Care, de koepelorganisatie die de stichtingen Chris en Voorkom! in 2014 samenbundelde, gaat verder onder een nieuwe naam. Vanaf 1 augustus 2016 zal de organisatie haar werk voor kinderen, jongeren, opvoeders en kerkelijk werkers voortzetten als Stichting Chris en Voorkom!.

“We hebben gemerkt dat de naam Family Care niet het beeld opriep dat we als organisatie willen uitstralen”, zegt interim-manager Cor van Dam. “Daarbij is de merkidentiteit die Chris en Voorkom! door de jaren heen hebben opgebouwd van grote kracht. Het bestuur heeft daarom besloten om terug te grijpen naar de oorspronkelijke merknamen en deze te bundelen”, aldus van Dam.

Stichting Chris en Voorkom! heeft als doel om mensen te helpen bij het maken van de juiste keuzes. De organisatie heeft een christelijke identiteit en telt ongeveer 25 fte’s en 300 vrijwilligers.

Kinderen en jongeren
Chris biedt een luisterend oor voor kinderen en jongeren met vragen of problemen, op dit moment vooral via chat en een anonieme mailtool. Voorkom! zet zich eveneens in voor jonge mensen, via (verslavings-)preventielessen voor scholen en kerken.

Bron: Stichting Chris en Voorkom!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons