De gelijkenis van de tandpastatube

Wat je eenmaal gezegd hebt, kun je niet terugdraaien.

in Geloven

'Ja lieverd, echt, knijp die hele tube nou maar leeg.' Moeder Amy Beth laat haar verbaasde tienerdochter alle tandpasta uit een volle tube drukken. 'Is alles er uit? Dan mag je nu de tandpasta weer terug in de tube stoppen.' Deze illustratie - en de uitleg van Beth - is afgelopen dagen populair op het wereldwijde web. Laat je ook raken door deze gelijkenis van de tandpastatube.

De oudste dochter van Amy Beth Gardner gaat voor het eerst naar de middelbare school dit jaar. Samen geregeld dat tas, kleding en schoolspulletjes op orde zijn. Daarbovenop geeft moeder Amy haar dochter een onvergetelijke levensles mee.

Nadat de tandpasta op het bordje ligt, en dochterlief het niet terug in de tube krijgt, legt Amy Beth uit:

Dit is een symbool van wat woorden doen. Woorden die je hebt uitgesproken, kun je niet meer terugdraaien. Wat je eenmaal gezegd hebt, blijft. Omdat woorden veel kracht hebben, kan je er anderen mee opbouwen of mee afbreken. Daarom is het heel belangrijk om je woorden zorgvuldig te kiezen.

Het gezin Gardner is gelovig en vindt inspiratie in de Bijbel: woorden hebben macht over leven en dood, wie zijn tong koestert, plukt daarvan de vruchten. Spreuken 18:21

Keuze
Maak elke dag de keuze om woorden-die-leven-geven uit te spreken, vervolgt de moeder. Ze belooft: "Je zal er nooit, maar dan ook nooit spijt van krijgen als je kiest voor vriendelijkheid."

Het bericht is door diverse websites opgepakt waardoor deze boodschap inmiddels miljoenen lezers heeft bereikt. Op de Facebook van Amy Beth Gardner is haar bericht ruim 721.000 keer gedeeld.

Bron: facebook | Afbeeldingen: wikipedia, facebook Amy

www.facebook.com/photo.php

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons