Bijbel op nummer 1 bij verkiezing 'belangrijkste boek'

Stemmen kan tot eind september

in Geloven

Tijdens '2016 Jaar van het Boek' vindt van april tot en met eind september de Verkiezing van het Belangrijkste Boek plaats. Iedereen kan stemmen op het Nederlandstalige boek dat hij of zij het belangrijkst vindt. De organisatie: "Misschien omdat het je wereldbeeld heeft veranderd, je het las op een belangrijk moment in je leven of omdat je het gewoon heel erg mooi vindt."

Op dit moment staat de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) op nummer 1 bij de verkiezing van het belangrijkste boek.

Op nummer 2 van de lijst staat ”Het Achterhuis” van Anne Frank en op 3 ”De ontdekking van de hemel” van Harry Mulisch. Verderop in de lijst, op de veertiende plaats staat de Statenbijbel. 

Tien curatoren hebben samen met experts van de Koninklijke Bibliotheek en Bijzondere Collecties van de UvA  ook alvast wat voorzetten gedaan. Binnen tien verschillende categorieën hebben ze ieder tien boeken gekozen. Volgens de organisatie zijn dit "de boeken die een maatschappelijke impact hebben gehad en een grote rol hebben gespeeld bij het vormen van onze cultuur en identiteit".

Eind september wordt bekend gemaakt welk boek Nederland heeft verkozen tot Belangrijkste Boek.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons