Wilde honden wijken voor vervolgde ex-moslim

in Geloven

Majed El Shafie, een vervolgde christen uit Egypte, deelde deze week een bijzonder verhaal op Christian Today. De ex-moslim werd kort na zijn bekering opgepakt en dagenlang mishandeld. Op de derde dag werden er zelfs valse honden op El Shafie losgelaten, maar tot grote verbazing van de bewakers veranderden de honden als makke lammetjes in zijn cel.

Rechtenstudent El Shafie kwam uit een invloedrijke familie in Cairo. Tijdens zijn studie ontdekte hij veel onrecht in het Egyptische rechtersysteem, zoals het gevangenschap van maar liefst 7000 christenen op basis van hun geloofsovertuiging. Via een vriend kwam hij in aanraking met de Bijbel, waar hij voor het eerst leerde over "échte rechtvaardigheid, liefde en vergeving".

'Hel op aarde'
Zijn bekering had grote gevolgen. Hij mocht de Egyptische rechtspraktijk niet meer uitoefenen, verloor zijn familie en werd uiteindelijk gevangen gezet in de beruchte Abu Zaabel gevangenis, ook wel de ‘hel op aarde’ genoemd. Hier werd hij langdurig gemarteld om namen van andere christenen prijs te geven. 

Wilde honden
Op de derde dag lieten gevangenbewaarders drie valse, wilde honden in El Shafie’s cel los. Tot grote verbazing van de bewakers weigerden de honden hem aan te vallen. Opnieuw lieten de bewakers honden los, dit keer van een andere roedel. Maar de honden gingen rustig naast hem zitten. De bewakers spraken over een ‘wonder’. “Deze honden waren getraind om naar hun baas te luisteren”, zei El Shafie. “Maar er is geen hogere baas dan onze Heer Jezus Christus”.

Ontsnapt
Ondanks de bijzondere gebeurtenis werden de mishandelingen steeds heftiger. Uiteindelijk werd El Shafie zelfs ter dood veroordeeld, maar gelukkig kon hij de gevangenis met behulp van vrienden ontsnappen. Hij stal een jetski waarmee hij naar Israël vluchtte.

Vervolgde christenen
Momenteel woont El Shafie in Canada, waar hij zich inzet voor vervolgde christenen. Hij richte de christelijke hulporganisatie One Free World International (OFWI) op en schreef een boek om christenen te helpen. “Vervolgde christenen sterven dagelijks, maar tóch prijzen zij zich gelukkig”, zegt El Shafie. “Ze zijn op donkere plekken, maar bezitten kaarsen van een Levende God. Onze vijanden hebben een sterk leger, maar wij hebben de Almachtige God”.

Bron: Christian Today

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons