Wereldjongerendagen van start in Krakau

Miljoenen katholieke jongeren verwacht

in Christelijk Nieuws

Tienduizenden katholieken uit de hele wereld zijn maandag in het Poolse Krakau voor het begin van de Wereldjongerendagen. In de historische binnenstad en rond het centraal station van de stad wemelt het van de jonge katholieken. Gedurende de week worden honderdduizenden belangstellenden verwacht. Paus Franciscus arriveert later in de week.

Veel mensen droegen vlaggen van hun thuisland en vaandels met zich mee of waren gehuld in speciaal voor de gelegenheid gemaakte t-shirts en mutsen. In totaal hebben meer dan een half miljoen katholieke jongeren zich aangemeld voor het festijn, dat in 1985 voor het eerst werd georganiseerd. Voor dinsdag staat een massale manifestatie gepland om alle bezoekers officieel welkom te heten.

De gelovigen krijgen gedurende week enkele kansen om de kerkvader te ontmoeten. Franciscus brengt vrijdag een bezoek aan nazivernietigingskamp Auschwitz. Op zondag nemen de katholieken weer afscheid van elkaar in een enorme bijeenkomst in de buitenlucht, even buiten Krakau.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons