Vrouw vermoord tijdens het evangeliseren

in Christelijk Nieuws

Eunice Elisha, een 42-jarige predikantsvrouw en moeder van zeven kinderen, is vorige week in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja door onbekenden vermoord. Dat meldt Open Doors op haar website. Elisha was de straat opgegaan om te getuigen van haar geloof. De politie heeft zes verdachten opgepakt.

Haar man Olawele Elisha, voorganger van de Redeemer Church of God, hoorde van zijn zonen dat iemand tijdens een evangelisatieactie was vermoord. “Ik vertelde mijn kinderen dat het niet om hun moeder kon gaan, maar ze stonden er op dat we naar de plaats van het delict zouden gaan. Toen we arriveerden, zagen we het lichaam van Eunice achterop een truck liggen.

”Dit is het zoveelste incident in Nigeria. Op 30 juni werd pastor Kurah overvallen en gedood. Op 8 juni raakte Francis Emmanuel verwond. Zes dagen daarvoor werd mevrouw Agbahime vermoord. Op 30 mei werd Methodus Emmanuel gedood wegens godslastering.

“Incidenten tegen christenen zijn het gevolg van groeiende intolerantie en radicalisering van de samenleving in Nigeria”, zegt Atta Bakindo, een onderzoeker aan de London School of Oriental and African Studies. “Naast Boko Haram zijn er verschillende extremistische islamitische groepen actief.” Bakindo voegt er nog aan toe: “Ze rekruteren onder grote aantallen jonge mensen die uit het noorden naar centraal-Nigeria trekken. Ze denken dat ze ongestraft deze moorden kunnen plegen en de islam kunnen propageren. Niet gestraft worden voor een misdaad is een trend in Nigeria.”

Bron: Open Doors
Beeld: Twitter

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons