#PrayforNice

Reacties op aanslag in Nice

in Geloven

De nationale feestdag van Frankrijk is donderdagavond 14 juli op vreselijke wijze geëindigd. Op de Promenade des Anglais in Nice reed een vrachtwagenchauffeur met zijn truck in op een menigte. 84 mensen werden daarbij gedood en tientallen anderen raakten gewond. Het dodental kan nog oplopen.

Op deze pagina vind je reacties vanuit christelijk binnen- en buitenland op deze aanslag. Gedurende de dag zal deze lijst worden aangevuld. 

@Keesvdstaaij

Afschuwelijke aanslag in Nice. Zoveel leed, niet te bevatten. We leven van harte mee in gedachten en gebeden met alle nabestaanden. 

@gertjansegers 
Bij de vreselijke aanslag in Nice herinner ik me opnieuw de aansporing van de Duitse theoloog en martelaar Dietrich Bonhoeffer (1906-1945): 'We moeten niet alleen de wonden verzorgen van slachtoffers onder de wielen van het kwaad, maar ook een stok tussen de spaken steken.'

@Sybrandbuma
Barbaarse terreuraanslag tijdens Franse nationale feestdag in Nice. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en nabestaanden. 

@BillyGraham
We live in an upside down world. People hate when they should love, quarrel when they should be friendly, fight when they should be peaceful. Tonight we mourn with Nice, France. Will you pray with us for God's complete comfort to cover the city and all impacted by this tragedy?

@Joelvoordewind 
En weer wordt Frankrijk getroffen door een gruwelijke aanslag. Onze gedachten en gebeden zijn met hen. 

@JoyceMeyer
Such a sad day for our brothers & sisters in France. Let's cling to Rom 12:21 in this time! #OvercomeEvilWithGood #PrayForNice

Paus Franciscus
“We veroordelen op een absolute wijze elke manifestatie van moorddadige dwaasheid, haat, terrorisme en aanvallen tegen vrede”, zei de woordvoerder Lombardi van het Vaticaan namens paus Franciscus. Volgens Lombardi is in het Vaticaan “gedurende de nacht met grote bezorgdheid het verschrikkelijke nieuws vanuit Nice” gevolgd.

Deel hier jouw gebed voor Nice

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons