Paus tegen jongeren VS: ‘Jezus wacht op je’

in Christelijk Nieuws

In de Amerikaanse hoofdstad Washington vond zaterdag de gebeds- en aanbiddingsbijeenkomst ‘Together 2016’ plaats. Paus Franciscus sprak hiervoor een videoboodschap in aan jongeren waarin hij zei dat zij een ‘rusteloosheid’ in hun hart hebben, en dat Jezus daarop het antwoord is.

“Jonge mannen en vrouwen, ik weet dat iets in jullie harten jullie beweegt”, zei paus Franciscus in de videoboodschap die tijdens de bijeenkomst werd vertoond. “En dat maakt jullie rusteloos. Want een jong iemand die niet rusteloos is, is een oud persoon. Jullie zijn jeugdig, en dat veroorzaakt rusteloosheid. Wat is jullie rusteloosheid?”

Franciscus nodigde de aanwezige jongeren uit om ‘Diegene te vinden die jullie rusteloosheid kan beantwoorden’. “Ik nodig jullie uit om hierop te reageren. En ik verzeker je: je zult niet gefrustreerd raken. God laat niemand gedesillusioneerd achter. Jezus wacht op je. Hij is Degene die de rusteloosheid in je hart heeft gelegd.”

Beeld: Instagram

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons