Op zoek naar God in de zomer

Zeven tips

in Mediatips

De zomervakantie gaat binnenkort van start. Een mooie kans om er op uit te gaan. Naar een festival, een conferentie, of om misschien juist de stilte op te zoeken. Hieronder wat zomerse ideeën.

New Wine Zomerconferentie
De Zomerconferentie 2016 wordt gehouden van zaterdag 23 juli tot en met vrijdag 29 juli. Het thema van de Zomerconferentie is ‘Eenheid’. Meer informatie: New Wine

Graceland Festival
Op 26, 27 en 28 augustus vindt het Graceland Festival plaats.
Het Graceland Festival is ontstaan vanuit de behoefte om elkaar te ontmoeten rond de christelijke levensovertuiging in een festival omgeving. Een plek waar je jezelf kunt zijn en er ruimte is om te zoeken en te vieren. Meer informatie: http://gracelandfestival.nl

Retraite
Het hele jaar, ook in de zomer kunt u op diverse plekken terecht voor een (stilte)retraite. Tijd nemen met God, herbronnen, op adem komen. Dit kan bijvoorbeeld in Oosterhout, bij de Gemeenschap Chemin Neuf. Voor meer informatie: Chemin Neuf.

Liedschrijverskamp 
Tijdens het weekend van van 8 - 10 juli kunnen christelijke schrijvers van samenzang,- en luisterliedjes samen schrijven en geïnspireerd worden. Training, coaching en tijd van aanbidding worden verzorgd door bekende en ervaren liedschrijvers. Eerst inspiratie en instructie ontvangen en dan aan het werk gaan met het schrijven van een lied. Om vervolgens het resultaat te delen en verder uit te werken en uiteindelijk op het podium te laten horen en mogelijk zelfs op te nemen.
Meer informatie en reserveren: Events4christ.nl

Vakantieweek op De Betteld
De week van 23 - 30 juli is er een EO vakantieweek op De Betteld. Deze week geeft Wim Grandia bijna dagelijks bijbelstudies over het thema Leef je Geloof. De BEAM Worshipband is aanwezig, en ook EVA verzorgt een programma-onderdeel. Meer info: De Betteld.

Zingen in de zomer op Urk
'Zingen in de zomer' wordt ieder jaar georganiseerd door een comité van de gezamenlijke Evangelisatiecommissie Urk. Er wordt op 8 achtereenvolgende woensdagavonden in de Bethelkerk een zangavond georganiseerd, waaraan (meestal) medewerking wordt verleend door één van de Urker koren. Daarnaast een kort gesproken woord. De avonden beginnen om 19.30 uur. De eerste avond is op woensdag 13 juli.

Naar Buiten
Van 3 - 6 augustus is er weer een "Naar Buiten Beurs" in Barneveld. Ontdek hoe een kruidenierswinkel en timmermanswerkplaats er vroeger uitzagen of loop eens rond in een klaslokaal of woonkamer uit de vorige eeuw (mogelijk gemaakt door het Oude Ambachten en Speelgoed Museum). Uiteraard kun je ook meedoen aan Oudhollandse spelletjes of luisteren naar liedjes uit grootmoeders tijd. Ook is er een kinderknutseltent.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons