Massaal naar de kerk met Pokémon Go

Smartphone-game stuurt mensen naar de kerk

in Christelijk Nieuws

Pokémon Go is nog niet eens officieel uit in Nederland, maar deze nieuwe smartphone-game is nu al een enorme hype. Pokémon is een computerspel dat voor het eerst verscheen op de Gameboy in 1996. Het spel is vernoemd naar de beestjes die je moet vangen in het spel, de zogenaamde Pokémon. Spelers worden in hun zoektocht naar Pokémon naar de vreemdste plekken gestuurd.

De app start de camera van je telefoon op, waardoor je dus in principe de echte wereld om je heen ziet. Door de ontwikkelaar zijn op bepaalde plaatsen Pokémons geplaatst, die je via de GPS functie op je telefoon terug kunt vinden. Zo zou er een op het bureau naast je kunnen zitten, of ergens onderweg. Zie je bijvoorbeeld dat er een halve kilometer verderop een Pokémon zit, dan moet je toch echt de deur uit. Met een swipe naar boven op het beeldscherm kan je de beestjes vervolgens in een balletje vangen. Die gevangen beestjes komen dan in je team.

Het doel van het spel is de beste Pokémon trainer worden. Daarvoor moet je de beestjes vangen en ze tegen andere computergestuurde Pokémon laten vechten. Zo worden ze steeds sterker en sneller en kunnen ze op meer manieren aanvallen.

Pokémon in de kerk
In het spel worden bijzondere plekken zoals kerken omgedoopt tot punten waar Pokémons te vinden zijn, de zogenaamde 'gyms'. Daar worden bijvoorbeeld Pokéballs weggegeven. Tientallen spelers worden dus naar kerken, moskeeën en synagogen in de buurt gestuurd. Voor sommigen een openbaring: “Eindelijk weer een reden om naar de kerk te gaan”, zeggen verschillende spelers.

Voor de diverse kerken reden om missionair na te gaan denken. In Amerika is het spel al langer op de markt, en zijn de kerken druk bezig om in te spelen op deze nieuwe hype. Pastor Dan vraagt op een forum: "Onze kerk schijnt een Pokemon Go Gym te zijn. Ik heb geen idee wat dit betekent, maar hoe kan ik gastvrij omgaan met alle mensen die nu ineens hier naar de kerk komen?" Iemand antwoordt: "Misschien kan je telefoonladers ophangen? Gratis bijbels aanbieden? En natuurlijk flesjes water! 

Een ander schrijft: "Het is een prachtige gelegenheid om deze mensen gastvrij op te vangen zonder dat het ons veel kost. En als ze vragen waarom wij dat doen als kerk, dan kunnen we hen vertellen over de liefde van Jezus!"

Bron: Reddit.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons