Man koopt 63 verborgen bijbelprenten op rommelmarkt

in Geloven

Een 79-jarige kunstschilder en fervent rommelmarktbezoeker uit Oosterhout kocht vorige week een oude bijbelprent, niet wetende dat er maar liefst 62 andere prenten in de lijst verstopt zaten. De lithografieën, die hij nietsvermoedend voor vijf euro op de kop tikte, bleken zo’n 250 euro waard te zijn.

“Het viel me gelijk op dat het kunstwerk erg zwaar was en dik was”, zegt Willem van der Made tegen De Stem. “Volgens de koopman zat het werk bij een inboedel van een oudere mevrouw die haar rommelzolder liet uitruimen. Allemaal spullen uit de Tweede Wereldoorlog”.

Thuis haalde van der Made de ene na de andere prent tevoorschijn, het hield niet op. “Er zaten nog 62 litho’s verstopt achter die ene litho", zegt hij. "En ze horen duidelijk bij elkaar. Het zijn allemaal taferelen uit de Bijbel.”

Wie de litho’s heeft verstopt blijft een raadsel. De lijst is er speciaal voor gemaakt, denkt Van der Made, die zijn vondst waarschijnlijk gaat verkopen. “Maar dan wel allemaal tegelijk, in één koop. Zoiets moet je bij elkaar houden.”

Beeld: Twitter

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons