Kerken in Nice staan getraumatiseerde mensen bij

in Christelijk Nieuws

Na de aanslag die op 14 juli op de Promade des Anglais in Nice plaatsvond, hebben kerken de handen ineengeslagen om voor getraumatiseerde mensen beschikbaar te zijn. Op een aantal dagen gaan zij de straat op om met mensen in gesprek te gaan.

De aanslag heeft de kerken in Nice niet onberoerd gelaten. Eén van deze kerken werd direct getroffen doordat de vrouw van de worshipleider en hun 7-jaar oude zoon door de vrachtwagen om het leven kwam. Ook werden meerdere kerkleden geconfronteerd met de dood van bekenden uit hun kennissenkring.

Bidstond
Op 16 juli organiseerden samenwerkende kerken Nice een bidstond, waarin ondermeer voor de gewonden, de getroffen families gebeden en de Franse overheid werd gebeden. Deze bijeenkomst werd door 50 personen uit vijf verschillende kerken bezocht.

Hulp aan getroffenen
Op de Facebook pagina van een van de kerken in Nice werden kerkleden opgeroepen om bloed te geven. Een aantal kerken in Nice heeft daarna een volgende stap gezet om getroffenen te helpen. Samen met de leden van het Billy Graham Rapid Respons Team gaan christenen in Nice in de komende dagen de straat op met mensen die daar behoefte aan hebben een luisterend oor te bieden. 

Beschikbaar
Mensen die hiervoor beschikbaar willen zijn, worden eerst door deskundigen uit het Billy Graham team toegerust. Niet alleen wordt daarbij stilgestaan hoe je de gevolgen van trauma’s in een rouwstadium kunt herkennen, ook wordt verteld hoe je over de hoop die Jezus Christus geeft kunt spreken. Het doel van de kerkmensen is niet om gaan evangeliseren, maar vooral om beschikbaar te zijn.  Zij willen voorkomen dat zij mensen in deze moeilijke situatie beschadigen.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons