Hart van Homo’s raakt subsidie definitief kwijt

in Christelijk Nieuws

Minister Jet Bussemaker (Emancipatie) heeft definitief de subsidie ingetrokken voor stichting Hart van Homo’s. Dat meldt Cvandaag. Volgens verschillende media heeft ze toch gehoor gegeven aan de aanhoudende kritische stemmen in de Tweede Kamer, om de stichting uit te sluiten van overheidsgeld.

Het bleek niet makkelijk om Hart van Homo’s als losse stichting het toegezegde geld af te nemen. Zij gebruikten geld uit de subsidiepot van LCC+, een overkoepelend samenwerkingsverband van christelijke homo-organisaties.  LCC+ is daarom maandag in zijn geheel per direct uit de subsidieregeling gehaald. ‘Weerbaar in Seksualiteit’ is de groep die onder LCC+ het project Hart van Homo’s gestart is. De Minister nodigt het LCC+ uit om gelijk een nieuwe subsidieaanvraag in te dienen, zo lang WiS hiervan is uitgesloten. De activiteiten van deze groep vindt zij bij nader inzien niet geschikt voor overheidssteun, liet ze maandag weten aan de Kamer. Deze mening ontstond nadat zij een lading van kritiek kreeg van D66, GroenLinks, VVD en op haar eerder genomen besluit de subsidie voort te zetten.

Breekpunt
Eind juni voerde Bussemaker nog een ‘goed gesprek’ met Hart van Homo’s, waarbij ze overtuigd raakte van hun goede intenties om hun visie niet te willen opdringen. Toch is het breekpunt nu dat de stichting zou proberen om homo’s over te halen geen seksuele relatie aan te gaan. De stichting overweegt in beroep te gaan tegen het besluit, maar daarbij wachten zij een vervolggesprek met de Minister nog af. Bussemaker heeft al aangegeven dat via juridische stappen nog wel mogelijkheden liggen. De stichting is onder de indruk van haar houding om eerlijk naar hun verhaal te luisteren en hen een kans te geven.

Nieuw bestuur
Ondertussen zoekt de stichting financiële zekerheid voor de toekomst door de achterban aan te spreken, meldt het ND vandaag. Momenteel wordt een nieuw bestuur samengesteld van tot nu toe Wout Schonewille (PKN), Anneke Fahner (Gereformeerde Gemeenten), Wolter Rose (GKV) en nog een te vinden lid uit Evangelische kring. Hiermee hopen zij uiteindelijk een brede achterban te verwerven die het werk van Hart van Homo’s blijvend wil steunen.

Bron: CVandaag

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons