Franse president ontmoet kerk-vertegenwoordigers

in Christelijk Nieuws

Na de aanslag dinsdag op een katholieke kerk in Noord-Frankrijk heeft president François Hollande een ontmoeting met vertegenwoordigers van de religieuze gemeenschappen. Hij nodigde woensdag katholieken, orthodoxen, protestanten, moslims, joden en boeddhisten uit op het Elysee in Parijs. Aansluitend buigt het kabinet zich over extra veiligheidsmaatregelen.

Dinsdagavond ontving Hollande al de aartsbisschop van Rouen en belde hij met paus Franciscus. “Als een priester wordt aangevallen is dat een wond voor heel Frankrijk”, zei Hollande. De president sprak ook de hoop uit dat “in deze pijnlijke en deprimerende omstandigheden harmonie het wint van de haat”, aldus een verklaring van het Elysée.

Mis in Notre-Dame
Op woensdagavond woont de Franse president de mis in de kathedraal Notre-Dame-de-Paris bij, ter nagedachtenis van priester Jacques Hamel. De priester werd dinsdag in Saint-Etienne-de-Rouvray door terroristen werd vermoord.

De aartsbisschop van Parijs, kardinaal André Vingt-Trois, en de aartsbisschop van Rouen, Dominique Lebrun, zijn onder de geestelijken tijdens de kerkdienst. Er worden circa 1500 mensen verwacht onder wie tal van hoogwaardigheidsbekleders.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons