Domineesdochter wordt nieuwe Britse premier

Geloof is 'belangrijke leidraad' voor Theresa May

in Christelijk Nieuws

Theresa May treedt woensdagavond aan als nieuwe premier van Groot-Brittannië. Dat heeft vertrekkend premier David Cameron maandag bekendgemaakt. Als dochter van een Anglicaanse predikant noemde ze het geloof eerder als een ‘belangrijke leidraad’ in hoe ze dingen benadert.

Hoewel de 59-jarige politica haar geloofsovertuiging bewust op de achtergrond houdt, staat ze te boek als een geregeld kerkganger in haar woonplaats Sonning. Haar pastor, Jamie Taylor, liet maandag weten dat de gemeente voor haar zal bidden: “Zoals ze zelf altijd voor de leiders van het land bidt”, aldus Taylor. Hij noemde May ‘een zeer betrokken lid’ van de gemeente.

De nieuwe Britse premier wacht een lastige klus, met als belangrijkste taak het leiden van de brexit-onderhandelingen. Hoewel May eerder nog campagne voerde om binnen de Europese Unie te blijven, heeft ze gezegd dat ze de wens van de kiezers zal uitvoeren: “Brexit betekent brexit en daar ga ik een succes van maken”, aldus May. Met deze instelling zal ze de komende tijd naar Brussel afreizen om de beste deal bij de Europees leiders voor de Bitten los te peuteren.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons