Christenen opgepakt tijdens Iraans verlovingsfeest

in Christelijk Nieuws

Tijdens een verlovingsfeest zijn ongeveer tien christenen gearresteerd. Dat meldt Middle East Concern. Onder de christenen waren Azerbeidzjanen. Vier christenen zitten nog vast. Eén van hen is Iraniër, zo meldt Open Doors.

De Azerbeidzjaanse gevangenen hebben na de arrestatie nog één of twee keer contact kunnen hebben met familie. Ze zitten nu gevangen in de isoleercel. Functionarissen van de Azerbeidzjaanse ambassade in Teheran hebben hun landgenoten nog niet in de gevangenis mogen bezoeken.

Eldar, een jeugdpastor, gelooft dat de arrestatie tijdens het verlovingsfeest een vooropgezet plan was. Er is immers nog geen formele aanklacht tegen de gevangenen.

Uit Iran komt ook positief nieuws: Amin Khaki is vrijgelaten uit de Ahvaz-gevangenis. Hij werd in maart 2014 gearresteerd tijdens een picknick. Hij kreeg, net als andere arrestanten, een jaar gevangenisstraf voor het verspreiden van het evangelie in Iran. De andere gevangenen zitten nog vast omdat hun straf is verlengd. Zij moeten nu nog vier maanden vastzitten.

Bron: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons