Christelijke familie onder vuur tijdens aanval op Erdogan

‘We lagen biddend op de badkamervloer’

in Geloven

Hotel Grand Yazici Club Turban in badplaats Marmaris: de plek waar de Turkse president Erdogan verbleef op de avond van de mislukte staatsgreep. Het was tevens de plaats waar de christelijke familie De Graaf uit Bunschoten-Spakenburg tijdens die couppoging de meest angstaanjagende nacht van hun leven doormaken. Schreeuwende militairen voor de deur, kogels door de hotelkamer en twee uur lang schuilen op de badkamervloer in gebed.

“In de eerste instantie dacht ik dat het leden van IS waren. We dachten dat ze de deuren zouden intrappen en dat dit voor ons wel eens het einde zou kunnen zijn”, zegt Gertjan de Graaf. Wat voor hem en zijn familie een ontspannen strandvakantie had moeten zijn, liep plotseling uit op een angstaanjagende nacht.

Rond half vier ’s nachts roepen militairen in gebrekkig Engels: “Where Erdogan stay”? De sfeer is grimmig en er volgen geweerschoten. Gertjan: “Met z’n allen lagen we vertijfd op de grond. Toen de kogels dichterbij kwamen kropen we voorzichtig naar de badkamer, want daar zaten geen ramen in. We zijn daar wel twee uur geweest en hebben samen gebeden. Het enige wat je op zo’n moment kunt bidden is dat de Heer ons als gezin zal bewaren”.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons