Andries Knevel komt op voor paus in RTL Late Night

Andries Knevel zat gisteravond aan tafel bij RTL Late Night om te vertellen over zijn nieuwe programma 'In de ban van de paus'. "De Rooms-Katholieke Kerk was drie jaar geleden moreel failliet," zei Knevel in de talkshow. "Paus Franciscus is echter in staat geweest om het volledige beeld van zijn kerk te doen kantelen".

Knevel is een groot fan van de populaire paus. Hij bewondert zijn strijd tegen armoede, onrecht en corruptie. In vier afleveringen neemt Knevel volgende maand een kijkje in de katholieke keuken en gaat zo op zoek naar de succesformule van paus Franciscus.

Knevel: "Franciscus ging niet naar een paleis, maar naar een gastenverblijf. Daar woont hij nog steeds. Hij bezoekt armen rondom het Vaticaan. De paus heeft daardoor een positieve frame gekregen, ook in de seculiere media. Continu is hij bezig om die frame te voeden door zijn daden en uitspraken. Deze paus is authentiek. Dat is zijn geheim".

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons