Amerikaanse schrijver Tim LaHaye overleden

Auteur 'Left Behind' bevorderd tot heerlijkheid

in Mediatips

Dr. Tim F. LaHaye, auteur van onder andere de 16-delige boekenreeks ‘Left Behind’ is vandaag op 90-jarige leeftijd overleden. Hij stierf aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Gisteravond werd er om voorbede gevraagd vanwege problemen met zijn gezondheid. Zijn dochter Linda verklaarde toen: “Hij zal hoogstwaarschijnlijk niet meer herstellen, maar bevorderd worden tot heerlijkheid”.

Tim LaHaye was predikant, spreker en schrijver van christelijke boeken. Hij was getrouwd met de bekende schrijfster van christelijke boeken Beverly LaHaye.

Tim Lahaye schreef vooral apocalyptische thrillers zoals 'De Laatste Bazuin'. Van deze boekenserie werden  wereldwijd meer dan 65 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is 'De Laatste Bazuin' (geschreven door LaHaye en Jenkins) één van de bestverkochte series ooit. Deze boeken over de eindtijd werden in 2014 verfilmd onder de titel 'Left behind', met hoofdrolspelers Nicolas Cage en Chad Micheal Murray.

‘Het is een grote troost te weten dat hij nu dáár is waar hij altijd al wilde zijn. Maar bij ons laat hij een grote leegte achter”, aldus zijn vriend en medeauteur Jerry B. Jenkins.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons