Amerikaanse christenen verenigen zich bij ’Together 2016’

in Mediatips

In Amerika worden christenen op 16 juli bijeen geroepen voor ’Together 2016’, een grootschalige gebeds- en aanbiddingsbijeenkomst in de National Mall, het gebied tussen het Capitool en het Washington Monument in Washington D.C. Doel van de bijeenkomst is om christenen met elkaar te verenigen en om samen voor het verdeelde land te bidden. Naast diverse sprekers en artiesten levert ook paus Franciscus een bijdrage aan het evenement.

“We zijn blij en vereerd dat hij betrokken wil zijn en kunnen niet wachten om zijn boodschap met het publiek te delen” zegt Nick Hall, spreker en bedenker van de bijeenkomst". Via een videoboodschap zal de paus het publiek aanmoedigen om voor het land te bidden.

Inmiddels werken al meer dan 1.000 Amerikaanse kerken mee aan de bijeenkomst. Binnen een straal van 160 kilometer rondom de Amerikaanse hoofdstad worden maar liefst 8.000 diensten georganiseerd.

'Hoop en hulp'
“De huidige situatie in het land schreeuwt om dit moment”, zegt Hall. “Het is tijd om in grote getale bij elkaar te komen en om onze aandacht op God te richten. Onze hoop en hulp komt van Jezus, niet van politieke leiders. We gaan samen God zoeken en willen verandering brengen door gebed en aanbidding”. 

Programma
Bevestigde sprekers en artiesten van ‘Together 2016’ zijn onder andere Hillsong United, Kari Jobe, Francis Chan, Lecrae, Nick Hall, Kirk Franklin, Ravi Zacharias, Jeremy Camp, Michael W. Smith en Casting Crowns.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons