Activist van IJM vermoord in Kenia

in Christelijk Nieuws

De mensenrechtenadvocaat Willie Kimani van International Justice Mission (IJM), een christelijke organisatie die slavernij en mensenhandel bestrijdt, is vorige week vermoord. Dat maakte de organisatie op vrijdag bekend. Ook zijn taxichauffeur is om het leven gebracht.

Kimani deed onderzoek naar machtsmisbruik door de politie in Kenia. Samen met zijn cliënt Josephat Mwenda en taxi-chauffeur Joseph Muiruri werd hij op 23 juni ontvoerd in Nairobi. De lichamen van Kimani en Muiruri werden een week later, op 1 juli, bij een rivier in de Keniaanse hoofdstad teruggevonden. Mwenda wordt nog steeds vermist.

'Diep geraakt'
“We zijn diep geraakt door het verlies van onze collega Willie en taxi-chauffeur Joseph”, laat IJM-directeur Gary Haugen weten in een reactie. “IJM is in het leven geroepen om armen te beschermen tegen het geweld en tijdens het uitdragen van deze missie werd Willie van het leven beroofd", zegt Haugen. "We zetten de strijd voort tegen mensenhandel en machtsmisbruik en zullen er alles aan doen om licht over deze zaak te krijgen".

Petitie
IJM is een petitie begonnen waarin wordt geëist dat de daders voor de moord op Kimani en Muiruri verantwoordelijk gehouden zullen worden voor hun misdaden en dat Samuel M. Arachi, Director Inspector General van de Adminstrative Police in Kenia, uit zijn functie wordt ontheven.

'Brief aan onrecht'
Naar aanleiding van de moord schreef Sanjay Mcwan, directeur van IJM Mumbai, een open brief. Lees de naar het Nederlands vertaalde 'brief aan onrecht' hier.

Bron: IJM

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons