9 vakantietips voor thuisblijvers

Natuurlijk ga jij je niet vervelen!

in Mediatips

Voor jou dit jaar geen trip naar het zonnige zuiden? Geen vakantiereis naar Spanje, Italië, Frankrijk of Duitsland? Niet getreurd, met deze 9 tips voor thuisblijvers ga jij je niet vervelen. Geschikt voor allemaal en elk budget.

Tip 1: Op avontuur in eigen land
Je bent Nederland niet uit geweest, maar na de zomervakantie wel vertellen dat je in Bethlehem bent geweest? Of dat je ontdekt hebt dat Doodstil helemaal niet zo’n stil gehucht is – en dat er vreemde luchtjes hangen in Poepershoek?

Je hoeft er Nederland niet voor uit. Pak er een atlas bij en schrijf, samen met (je) kinderen, de meest aparte of gekke plaatsnamen op. Maak een plan om deze plaatsen te bezoeken met auto, trein of fiets.

En dat Bethlehem een wierde in Groningen is, een kunstmatige heuvel, hoef je er niet bij te vertellen ;-).

Tip 2: Ga op wereldreis vanaf je tuinstoel
Lezen! Een goed boek brengt je op plaatsen waar je zelfs op vakantie niet zal komen! Ga dan ook eindelijk dat éne boek dat-al-weken-in-je-boekenkast-op-jou-ligt-te-wachten lezen.

In boeken bestaan geen grenzen. Gewoon in eigen huis of tuin de meest bijzondere avonturen beleven. Nog op zoek naar een mooi boek? Vijf boekentips voor hem én haar.


Houd je (ook) van het lezen van interessante en verdiepende artikelen? Download dan gratis de 15 beste artikelen uit Visie, of zet Eva Magazine 6 op je tablet of laptop.

Tip 3: Lekker hangen op een festival
Je hoeft niet ver weg voor leuke festivals, of inspirerende conferenties. Bekijk dit overzicht met allerlei leuke uitjes.

Tip 4: Notenkoekjes uit Hooglied maken
Verras andere thuisblijvers met deze heerlijke en gezonde notenkoekjes.
Je brengt de sfeer en smaak van het Midden Oosten mee en kunt er ook nog een goed verhaal bij  vertellen: gewoon Hooglied 4 voorlezen. Zeer geschikt om samen met kinderen te doen. Geen oven nodig! Bekijk hier het recept.

Tip 5: Bewandel een bizarre Bijbel-wandeling
Wist je dat er in de Bijbel een aantal bizarre wandelingen beschreven staan? De verstoppertje-wandeltocht met Henoch bijvoorbeeld, of de langste wandeling ever, met Mozes. Leuk om samen te lezen, of, maak er een soort hints van: twee teams, kies elk een bijzondere wandeltocht en beeld dit uit, zonder woorden. Het andere team mag raden om welke wandeling het gaat.

Tip 6: Tropische sferen in eigen huis
Met deze Braziliaanse gospelhits gaat het zonnetje vanzelf schijnen in je huis.
 Je ziet de lijst hieronder alleen als je bent ingelogd op Spotify.Klinkt naar meer? Klik hier voor 10 zomerliedjes!

Tip 7: Wegdromen bij een mooie film

Trakteer jezelf of je gezin op een mooie film. Benen omhoog, lekkere snacks binnen handbereik en ontspannen maar. Drie tips (te vinden op Netflix):

  • Flipped
 
    Juli is gek op kippen en droomt graag weg terwijl ze in een boom zit. Op een dag kijkt ze in de blauwe ogen van klasgenootje Bryce en verandert de wereld voorgoed. Een ontroerende film over jonge liefde.


  • The Paradise
    In deze serie volg je Denise, een jonge ambitieuze vrouw die het ver wil schoppen als verkoopster op de afdeling damesmode in een warenhuis. Alleen zijn niet alle collega’s daar blij mee.
  • 

Inside Out
    
Opgroeien valt niet mee, dat laat deze kunstige en indrukkwende animatiefilm zien. Aanrader! Kun je nog lang over napraten en op terugkomen met je kinderen (tieners).

Tip 8: Bereis de wereld via Google Maps
Zou je eigenlijk het liefst wél in een heel andere omgeving rondlopen? Wist je dat dit gewoon best mogelijk is? Verken via Google Maps de straten van Rome, Jeruzalem, Berlijn of...

Tip 9: Gebruik de stilte
Nu familie en vrienden op vakantie zijn, is de stap om eens even echt wat langer stil te worden, kleiner. Leer je eigen hart beter kennen tijdens een solo-wandeling. Of maak gebruik van de zomerse inspiratievragen van coach Carianne Ros.  

Heb jij nog een goed idee voor een leuke vakantietijd in eigen omgeving? Laat het hieronder weten!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons