Zo verras je je vader met Vaderdag!

Zoals: 'Geef je pa de hoofdrol in een spannende thriller'

in Geloven

Natuurlijk, een lekkere doucheschuim doet het altijd goed en ook een mooi knutselwerkje doet menig vaderhart smelten. Maar ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Lees dan deze tips!

1. Lieve pap

 “Wat ben je mooi!” of “wat kun je lekker koken!” Bijna iedereen vindt het fijn om af en toe een compliment te krijgen, maar in de praktijk gebeurt dat lang niet altijd. Daarom deze tip: pak 5 post-its en laat je kinderen opschrijven wat ze zo bijzonder aan hun vader vinden. Plak de post-its op Vaderdag op plekken waar hun vader die dag veel komt. Glimlach gegarandeerd! Wil je zelf iets voor je vader doen? Schrijf dan een mooie brief aan je vader waarin je vertelt wat hij voor jou betekent.

 2. Boek of mooie film

Bijvoorbeeld de indrukwekkende documentaire I'll Push You. Onze redacteur Gert-Jan Schaap  vertelt: "Deze film hoort bij het gelijknamige boek, maar kan prima los worden bekeken: beide zijn zeer de moeite waard. Het verhaal draait om een uitzonderlijke, ontroerende vriendschap tussen Patrick en Justin. Laatstgenoemde zit in een rolstoel en lijdt aan een progressieve spierziekte. Samen besluiten ze iets onmogelijks te gaan doen: een loodzware pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. “Ik heb nog nooit zo’n vriendschap gezien. Bij iemand blijven in de echt moeilijke tijden,” zegt een van hun medepelgrims verwonderd. De pijn, de emoties, de humor, onverwachte momenten van hulp: een verhaal dat je nooit meer vergeet."

3. Vaderdaguitje

De meeste vrouwen doen het wel met enige regelmaat: samen winkelen, lunchen of high-teaen. Maar hoe zit het de mannen? Neem eens goed de tijd voor je vader met bijvoorbeeld Speciaalbier voor twee van Gift for You.

4. Papa in de hoofdrol

Heeft jouw partner of vader stiekem nog een zwak voor Donald Duck? Of houdt hij meer van Baantjer of andere thrillers? Laat hem de hoofdrol spelen in zijn favoriete boek!

5. Sieraad met betekenis

Draagt jouw man of vader graag sieraden?  Doe hem dan een mooie armband cadeau. Helemaal bijzonder is het om de namen van de kinderen erin te laten graveren. Liever een christelijke touch? Er zijn ook christelijke sieraden te koop, onder andere bij PerleVera.

6. Samen naar de Checkpointdag

Een lasserbattle, klimmen en nog veel meer avontuurlijke dingen staan op het programma van de komende Checkpointdag. Is jouw man een beetje sportief en zijn je kinderen tussen de 9 en 12 jaar? Geef ze dan nu op voor vader-zoondag of vader-dochteravond!

7. Waardebonnen

Speciaal voor de kids: stofzuigen, de auto wassen of helpen met opruimen – met deze waardebonnen kan je vader een heel jaar vooruit! Oh, en doe ook meteen de quiz, want hoe goed ken je je vader eigenlijk? Download hier de grote Dwars-Vaderdagspecial (Dwars is de kinderpagina in het magazine Visie).

Tekst Dwars-pagina: Femke Taale
Beeld: Van Eijk Creaties (Dwars) en Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons