'Woestijnvaders' is beste theologische boek

‘Wie durft nog een boek uit te geven met linnen band?’

in Mediatips

De Theologie Publicatieprijs is vanavond gewonnen door 'Woestijnvaders' . Tijdens de 'Nacht van de Theologie' werd de prijs overhandigd aan de schrijver, theoloog Mattias Rouw. De jury bestond uit recensenten van Trouw en het Nederlands Dagblad.

Woestijnvaders valt op, aldus de jury, door de bijzondere vormgeving (‘Wie durft er vandaag nog een boek uit te geven met een linnen band?’), door de prachtige kaarten en tekeningen, en óók nog door de inhoud.

Rouw laat, met vijf medeauteurs, de lezer kennismaken met twaalf mannen en vrouwen die in het eerste millennium de stilte van de woestijn opzochten en daar tot nog altijd aansprekende wijsheid kwamen. Woestijnvaders overbrugt de tijd moeiteloos: het zijn mooie, legendarische verhalen die gaan over de kern van menig mensenleven: de weerbarstigheid van het bestaan en het zoeken naar zin en naar God. 

Andere genomineerde boeken waren Vreemdelingen en priesters van missioloog Stefan Paas, Waar blijft de kerk? van theoloog Erik Borgman, Anders leven van monnik en religiewetenschapper Thomas Quartier en Het geheime logboek van topnerd Tycho van kinderboekenschrijfster Corien Oranje en wetenschapper Cees Dekker. 

De zesde editie van de Nacht van de Theologie werd zaterdag 25 juni gehouden in Hilversum, en had als thema: ‘God zei: denk’. Doel van de Nacht is het vergroten van de zichtbaarheid van theologen en theologie in Nederland. Dit jaar werd de Nacht van de Theologie gesteund door een recordaantal van 18 organisaties: christelijke kranten, uitgevers, omroepen en natuurlijk theologische opleidingen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons