Wellicht geen subsidie voor christelijke homo's

Minister Bussemaker wil onderzoek naar nieuwe stichting

in Christelijk Nieuws

Minister Bussemaker zet vraagtekens bij de subsidie voor de nieuwe stichting ‘Hart van Homo’s’ die zich richt op homo's met een christelijke achtergrond. Op zaterdag 4 juni zal deze stichting zich presenteren op de EO-Jongerendag.

Doel van de organisatie is om steun te geven aan homoseksuele jongeren uit met name reformatorische en evangelische kerken, die er op grond van de Bijbel voor kiezen geen seksuele relatie aan te gaan of die daarover willen nadenken. “Hart van Homo’s gaat voor een hart vol liefde - in de eerste plaats van en voor God”, zo luidt de missie van de nieuwe organisatie. “Van daaruit kiezen wijzelf voor vriendschap zonder seksuele relatie. We hebben hart voor homo’s, ongeacht hun visie op geloof en homoseksualiteit.”

Op de website van ‘Hart van Homo’s’ staat informatie voor homoseksuele jongeren, bijvoorbeeld over (homo-)seksualiteit, geloof en vriendschap. Andere onderdelen van de site zijn verhalen van jongeren en blogs van gastschrijvers. Ook wordt de mogelijkheid geboden voor e-coaching en voor contact via WhatsApp.

Subsidie
Bussemaker benadrukt dat de subsidie is bedoeld om de sociale acceptatie van LHBT'ers in religieuze kring te bevorderen. LHBT staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender. "Sociale acceptatie kan op verschillende manieren, en dat betekent dat je niet alleen moet kunnen ontdekken dat je LHBT'er bent en dat het bespreekbaar wordt, maar dat je het ook moet kunnen doen", zegt Bussemaker.

De minister gaat binnenkort met de organisatie praten over de precieze bedoelingen en sluit niet uit dat de subsidie wordt ingetrokken. Volgens Bussemaker lijken de doelstellingen van de stichting in strijd met de afspraken die gelden bij het toekennen van de geldelijke steun.

Bron: NOS

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons