VVD-jongeren willen af van gebedsruimtes UU

in Christelijk Nieuws

De Universiteit Utrecht verdoezelt de aanwezigheid van gebedsruimtes. Dat stelt de Utrechtse afdeling van de JOVD, de jongerenclub van de VVD. De liberalen vinden 'stilteruimte' een misleidende term voor een vertrek dat gebruikt wordt voor onder meer gebed en meditatie.

Volgens de JOVD staat de stilteruimte haaks op het doel van openbaar onderwijs. "De universiteit moet onderwijs aanbieden op een neutrale manier, los van religie. Toch wordt er nu instellingsgeld gebruikt om religieuze praktijken te bekostigen. Het geld zou moeten gaan naar de kerntaken van de universiteit, onderwijs en onderzoek." aldus de Utrechtse JOVD.

De universiteit herkent zich helemaal niet in het beeld dat de JOVD schetst. "We hebben elf ruimtes die zijn ingericht als kolf- en EHBO-kamer. Deze ruimtes kunnen ook worden gebruikt als stilteruimte. Om bijvoorbeeld uit te rusten bij het herstel van een ziekte, maar er kan ook gebeden worden."

Volgens een woordvoerder van de Universiteit Utrecht voldoet de instelling aan een behoefte: "We zijn een openbare en internationale universiteit, met een grote variëteit aan medewerkers en studenten. De ruimtes zijn daarom multifunctioneel ingericht en kunnen dus voor verschillende activiteiten worden gebruikt."

Bron: RTV Utrecht
Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons