Voorganger gaat viraal na aanslag Orlando

in Christelijk Nieuws

Een Facebook-filmpje van voorganger Dave Bever, waarin hij kritiek uit op leden van de Amerikaanse Westboro Baptist Church, is deze week al meer dan elf miljoen keer bekeken. In de videoboodschap windt de voorganger zich op over de kerkleden die ‘blij’ zouden zijn met de aanslag op de homoclub in Orlando.

“God haat homo’s. God heeft de schutter gezonden”, was de boodschap die het twitteraccount van de beruchte kerkgemeenschap vlak na de aanslag in Orlando de wereld instuurde. Ook verstoorden kerkleden begrafenissen van de slachtoffers.

'Waag het niet!'
Bever, voorganger van de CrossLink Community Church in Ohio, is woest op de kerkleden: “Waag het niet om te zeggen dat God hier iets mee te maken had. Dit was niet Gods toorn, of Gods oordeel op homoseksualiteit. Dat is de slechtste theologie die ik ooit heb gehoord. Als je die boodschap de wereld instuurt moet je je schamen!”

Wereld vol haat
Bever gaat verder: “Jullie hebben de waarheid niet. Jullie kennen niet de genadevolle, liefdevolle God die ik ken. Gods hart breekt om degenen die hun leven verloren. Zijn hart breekt om het verdriet. En het breekt vanwege de gebrokenheid en de realiteit van een wereld vol haat."

Liefhebben als Jezus
De voorganger sluit zijn boodschap af met een oproep. “Laten we liefhebben zoals Jezus. Laten we elkaar genadig zijn. Laten we de kerk zijn. Laten we onze Bijbel kennen en de verandering in deze wereld zijn."

Beeld: Facebook

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons