‘Vind jij ook dat liefde en trouw belangrijk zijn?’

SGP-leider Kees van der Staaij doet beroep op krantlezer

in Geloven

SGP-leider Kees van der Staaij deed vandaag een beroep op de lezers in diverse dagbladen, waaronder de Volkskrant en het Algemeen Dagblad: “Vind jij ook dat liefde en trouw heel belangrijk zijn? Dat je elkaar liefhebt, en dus niet bedriegt? Dat je er bent voor je kinderen?”

De advertentie is onderdeel van de campagne ‘Liefde en Trouw’, die aan het eind van de zomer met behulp van crowdfunding op diverse billboards (foto) zal verschijnen. Aanleiding van de actie zijn bedrijven die geld verdienen aan reclame voor overspel. Datingsites richten zich zelfs nadrukkelijk op mensen met een relatie. Via grote reclamecampagnes roepen ze gehuwden op om vreemd te gaan en hun geluk op het spel te zetten.

'Seks zonder liefde'
“Allerlei seks-en overspelreclames staan haaks op wat veel ouders en andere opvoeders aan hun kinderen willen overbrengen”, schrijft van der Staaij. “Wie is hierbij gebaat? Alleen de aanbieders die daar grof geld mee willen verdienen. Zij verdienen aan seks zonder liefde. En soms zelfs aan het kapotmaken van relaties”.

Oproep
De SGP-voorman vindt het tijd voor 'een mooier verhaal'. "Het verrast mij elke keer hoe breed dit tegenwoordig weerklank vindt. Wil jij eens nadenken hoe jij of jouw organisatie een steentje kan bijdragen aan een positief geluid over liefde en seksualiteit”?

Leestip: EO Visie zocht drie stellen op die niet moeten dénken aan overspel, omdat ze heilig geloven in een leven lang trouw. Maar is het echt alleen maar rozengeur en maneschijn als je getrouwd bent met je ‘first love’?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons