Vermiste bergbeklimmer nog niet gevonden

'Waar komt mijn hulp vandaan?'

in Geloven

Christiaan Wilson, de Nederlander die sinds twee weken wordt vermist in het Himalayagebergte in Nepalis is ondanks diverse zoektochten nog steeds niet gevonden. Christiaan vertrok op 15 mei uit het basiskamp bij de berg Dhaulagiri. Hij zou onderweg gaan naar Pokhara, ook in Nepal, om daar zijn bezittingen op te halen. Hij is daar echter nooit aangekomen.

De 35-jarige Wilson, in het dagelijks leven werkzaam als fysiotherapeut, heeft op zondag 15 mei voor het laatst contact gehad met zijn familie. Op die zondag gebruikte Christiaan voor het laatst zijn satelliettelefoon, maar op latere sms-berichten wordt niet meer gereageerd. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Een week later werd alarm geslagen omdat hij niet kwam opdagen voor zijn vlucht naar Nederland. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. Maar familieleden maken zich uiteraard zorgen.

Samen met een Amerikaanse klimmer wilde Wilson de Dhaulagiri beklimmen, een berg van ruim 8100 meter. Die poging mislukte. Volgens de klimbond (NKBV) is het geen eenvoudige expeditie, maar dat zou niet de aanleiding van zijn vermissing hoeven te betekenen. 

Inmiddels is er een zoektocht naar Christiaan gestart. Vorige week zochten twee vrienden samen met reddingsgidsen naar de Christiaan. Die actie liep op niets uit. De zoektocht is sinds 3 juni uitgebreid met de inzet van speurhonden van SAR-dogs Nepal. Hopelijk komt er dan meer duidelijkheid. 

Afgelopen zondag werd in verschillende kerken aandacht besteed aan de vermissing van Christiaan. Er werd gebeden dat hij spoedig gevonden mag worden. Gemeenteleden bidden mee. "Wij willen in het wonder geloven dat Christiaan gevonden wordt! Ik wens iedereen heel veel kracht om door te gaan en ik bid dat Christiaan God heel dichtbij zal voelen en dat hij de moed niet opgeeft."

Christiaan heeft een grote passie voor muziek en speelde de afgelopen jaren dan ook regelmatig in diverse kerken. De familie vind veel steun in muziek, gebed, maar vooral in God die de bergen heeft gemaakt. De familie schrijft: ‘Uw gebeden worden zeer gewaardeerd. Blijf vooral bidden dat Christiaan snel gevonden wordt.

De NKBV heeft het mogelijk gemaakt om de zoektocht de eerste dagen op te zetten. Nu de eerste dagen voorbij zijn houdt de familie van Wilson ook rekening met het scenario dat ze voor langere tijd moeten zoeken. Deze voortzetting van de zoektocht moet uit eigen middelen betaald worden. Veel mensen vragen spontaan of ze iets kunnen bijdragen. Om die reden is er een crowdfunding/actie opgezet voor de familie. Op de website www.christiaanwilson.nl is hier meer informatie over te vinden.

Bron: AD/NOS/www.christiaanwilson.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons