Trump tóch bereid om tot inkeer te komen

Christenen zetten vraagtekens bij theologie van presidentskandidaat

in Christelijk Nieuws

Donald Trump, de enige overblijvende Republikeinse kandidaat en de vermoedelijke genomineerde voor de presidentsverkiezingen van november, heeft zich woensdag opnieuw uitgelaten over zijn geloof. Opnieuw kreeg hij de vraag voorgeschoteld of hij God om vergeving zou vragen.

"Je beweerde eerder dat je het nooit nodig hebt gevonden om God om vergeving te vragen”, stelt Thomas in het interview. “Maar berouw voor de zonde is een voorwaarde voor verlossing. Daarom vraag ik je wat Jezus ook aan zijn discipel Petrus vroeg: ‘Wie is Jezus voor je’?”

Wie is Jezus?
“Ik wil wel om vergeving vragen, maar hopelijk hoef ik niet dat niet veel te doen”, antwoordt Trump, waar hij de vraag eerder anders invulde. “Jezus geeft mij een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Hij is iemand waar ik tegenop kijk als het gaat om dapperheid en moed”.
Trump gaat verder: “Omdat ik het christelijke geloof zo belangrijk vind, is Hij iemand op wie ik kan steunen in mijn eigen gedachten”.

'Beste vertegenwoordiger'
Trump beloofde eerder de 'beste vertegenwoordiger van christenen' te zijn sinds een lange tijd. Hij presenteert zichzelf als een Presbyteriaanse christen, een oorspronkelijk Schotse vorm van calvinisme. "Ik ga zo vaak naar de kerk als ik kan. Altijd als er iets wordt gevierd, zoals bij kerst en pasen." Zijn kerk heeft overigens laten weten dat hij geen 'actief lid' is.

Lees ook: 'De theologie van Trump'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons