Tear en EO brengen lijst met rechtbrengers uit

Nominaties Goot500 van start

in Christelijk Nieuws

Vanaf vandaag is het mogelijk om mensen te nomineren voor de Goot500. De Goot500 is een lijst van mensen die hun omgeving eerlijker en mooier maken. Van klein gebaar tot groots initiatief. De Goot500 verschijnt als magazine en wordt door Tear en de EO samen uitgebracht.

"We zijn juist op zoek naar kleine verhalen"

EO-directeur Arjan Lock: “De Goot500 wil een inspiratie zijn voor iedereen die op zijn of haar plek de wereld een stukje eerlijker en mooier wil maken. Het is ontzettend mooi om mee te werken aan een magazine met verhalen van grote en kleine helden."'Strijders voor gerechtigheid'
Tear-directeur Marco van der Graaf is blij dat de Goot voor de tweede keer uitkomt: “Ik vind het geweldig dat we de Goot500 dit keer als Tear en EO samen gaan uitbrengen. Onze wereld heeft strijders voor gerechtigheid nodig! Dat klinkt als een ronkende term, maar meestal zijn het gewone mensen die trouw en zonder ophef zich sterk maken voor de ander. Dat zien wij gebeuren in de armste landen van de wereld waar wij werken en in Nederland. Mensen die betrokken zijn bij hun buurt, vluchtelingen opvangen of wekelijks koffie drinken met eenzame ouderen."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons