Spaanse christenen bidden massaal voor hun land

'Spanje, we bidden voor je'

in Geloven

In Spanje vond zaterdag een jaarlijks gebedsevenement plaats, waar evangelische christenen massaal bij elkaar kwamen om voor hun land te bidden. Het initiatief ‘España, oramos por ti’ (Spanje, we bidden voor je) werd voor het eerst georganiseerd in 2007 en vond plaats in alle provinciale hoofdsteden van het land.

“Het doel van dit initiatief is om het lichaam van Christus in ons land te vertegenwoordigen in gebed”, zegt voorganger en organisator Sergio Zubillaga. “We bidden in 52 steden, waar op sommige plekken ook een gebedsmars plaatsvindt”.

Spaanse hoofdstad
In Madrid liepen deelnemers van 'Plaza de Carlos V', naar het bekende 'Plaza de Cibeles', een groot plein in het hart van de Spaanse hoofdstad. De Madrilenen baden voor hun families, overheid, de economie en hoop voor de stad.

Zubillaga: “We kunnen nog niet zeggen dat het initiatief de spirituele atmosfeer in ons land heeft veranderd, maar de deelname aan voorbede is enorm gegroeid. Steeds meer kerken zijn betrokken bij speciale gebedsweken en roepen bijvoorbeeld op tot het 40 dagen vasten. Ik denk dat het iets groots heeft losgemaakt”.

Geloven in Spanje
Van de Spaanse bevolking is ongeveer 85 procent rooms-katholiek. Hoewel dit hoge percentage een gelovige natie doet vermoeden is Spanje een uitermate geseculariseerd land. Protestanten vormen nog steeds een zeer kleine minderheid van niet meer dan 0.5 % van de bevolking.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons